söndag 30 november 2008

Sockgarn



Jag har fyllt på mitt garnförråd och i framtiden tänker jag sticka färggranna sockor. Garnet verkar mjukt och skönt, inköpt från Allt om handarbete.

tisdag 25 november 2008

lördag 22 november 2008

Man tager vad man haver



När jag skulle sy i knapparna i Lykkekoftan så var de helt försvunna, fem vackra gröna pärlemorknappar specialutvalda. Jag kom helt av mig till idag när jag rotade bland mina knappsamlingar och hittade ganska många färgglada pärlemorknappar men inte tillräckligt många i samma färg. Koftan fick faktiskt ett lyft av färgerna. Hoppas att Lykkes mamma blir nöjd. I flera dagar har hon påpekat att Lykke vuxit ur sin första kofta. Garnet är Visjögarn.
Beskrivningen kommer ur Celia Dackenbergs bok Sparat och heter "Den första riktiga babykoftan". Det är den bästa koftan säger dottern och hon borde veta efter fem barn. Jag är särskilt förtjust i den lilla mudden på ärmen som bildas av förkortade varv. Boken såldes ut på rea för några år sen, men jag är lycklig ägare till ett exemplar. Biblioteken har den.

tisdag 18 november 2008

Babykofta



I går gjorde jag äntligen färdig denna babykofta som jag började sticka i juli, Drops beskrivning och Ciao Trunte från Hjertegarn.
Färgen kommer inte helt till sin rätt eftersom jag fotograferade i dåligt ljus.

måndag 17 november 2008

Röda korvmuddar



De röda korvmuddarna är färdiga och det blir fint att inviga dom i morgon till gråsvarta kläder.

Tack Kerstin



Det låg ett stort kuvert i postlådan i dag med ett nystan Drops Alpaca till mina nästan färdiga Korvmuddar. Jag hade planerat dåligt, chansat på att garnet skulle räcka. Genom Ravelry hittade jag Kerstin som hade ett nästan helt nystan i sin stash. I kväll blir de färdiga.

söndag 9 november 2008

Mössan färdig



Tildas mössa sitter bra på Siris huvud. Jag hoppas T blir nöjd. Det var viktigt med fyra stjärnor fram och fyra stjärnor bak.

torsdag 6 november 2008

Disktrasor



En överbliven snutt Linea blev en disktrasa en kväll när jag glömt min stickning hemma. Sticksidan räddade mig. Visst ser den roligare ut än en Wettextrasa?

söndag 2 november 2008

Siris muddar på plats



Produktiv lördag

Babykoftan avancerar, nu är bara monteringen kvar + val av snygga knappar.



Det blir ett par muddar i alla fall. Siri fyller sex år och har önskat sig ett par. De ska sys ihop idag före kalaset.



Sen måste jag sticka en mössa också. Tilda gjorde denna ritning till mig igår.



I morgon får jag leta grovt garn i samma turkos färg som på dessa muddar.

lördag 1 november 2008

Hur gick det med två sockor och en babytröja?

Det är ju bra att sätta mål för sin verksamhet och väl ännu bättre att nå dom. Jag skulle ju sticka klart två par sockor och en babykofta under oktober.
Ett par sockor är färdiga, skridskosokorna till Elsa.



Sockklubbens Oktobersocka avancerar långsamt, jag är halvvägs till tån på den första sockan.
På babykoftan som stickas från framkant till framkant fattas bara sista framstycket. Det går fort bara jag prioriterar rätt och inte smygstickar en massa muddar.

Läsningen av denna bok har kommit igång också och kommer säkert att inkräkta på stickningen under helgen.