söndag 31 maj 2009

Buttercup KAL


Nu har jag gått med i Vi stickar Buttercup. Började sticka häromkvällen efter att först inte kunnat bestämma mig för garn. Jag fick absolut inte köpa något nytt den här gången och bestämde mig till slut för ett garn i lin och bomull som legat i mitt förråd länge. Det sorgliga är att det inte är så smörblommegult som originalet. Buttercup stickas top-down och det gillar jag.

fredag 29 maj 2009

Helt färdig

Nu är boleron provad, fotat och överlämnad och mottagaren är belåten så även jag.


lördag 23 maj 2009

Det tog ett år men ...


Nu ligger den där tvättad på lite sträckning, boleron jag lovade virka till dottern förra året. Virkning är inte min grej helt enkelt. Det är mycket svårare att få rätt masktäthet än när man stickar och jag får kramp i tummen. Att ta ut mönstret är ju lite kul förstås och det blir ju ingen katastrof när man gjort lite fel, inga maskor som löper när man repar upp, men ändå... stickning är mycket roligare.
Jag är ändå nöjd med denna bolero som passar dottern mycket bra. Beskrivningen kommer från Drops nr 99, men jag har valt att göra korta ärmar. Blev både snyggare och gick fortare. Garnet har jag bytt ut mot Drops Paris.

onsdag 20 maj 2009

Nu färdigställer jag en del projekt


Även jag blev inspirerad på Grötö till sjalstickning. Nu är den färdig och jag är nöjd och tror även dottern som önskade sig den redan när hon såg garnet. Blir hon inte det förresten så behåller jag den gärna. Jag lovar henne både det ena och andra och ibland dröjer det innan projekten blir färdiga. Nu är jag inne i en avslutningsfas och ska virka de sista varven på en vit bolero i Paris från förra sommaren.
F ö håller mina syrener på att slå ut. Det artar sig till en fin helg.

tisdag 19 maj 2009

Underbara nystan


Frestelser finns det gott om. Igår när jag var på ett snabbesök på Deisy Design för att köpa grått Drops Merino Extra Fine till en Garter Yoke åt dottern föll min blick på en korg med helt underbara nystan. Det var sockgarnet Zauberball. Kunde inte motstå och kom hem med ett nystan. När ska du hinna sticka det frågande sticksIDAn och jag svarade att man kunde ha det att titta och känna på. Fast det blir nog väldigt sköna sockor av det alternativt en mjuk sjal tids nog.

söndag 10 maj 2009

Barnbarnsdag


Tre barnbarn + en kompis till dem avslutade dagen hos mormor med att plocka blommor.

lördag 9 maj 2009

Mer sjalstickning

Jag hade ju börjat på Aprilsockorna i Opal Cotton, men jag blev inte nöjd med mönstret och ville inte ha blå sockor kände jag. Då kom jag på att det skulle kunna gå att sticka en behaglig sjal. I min Victorian Lace Today hittade jag ett lätt och vackert mönster, Shoulder shawl in cherry leaf pattern.



Så nu stickar jag på två sjalar. Den andra är en Shoulder shawl in Syrian pattern också ur VLT. Det garn jag använder där är Kureyon Sock Yarn.

Sjalar

Nu har sockorna blivit liggande och det är sjalar som gäller. Den gröna Diamond shawl är färdig och jag är nöjd med allt utom fotot. Det regnade så det fick bli ett enkelt arrangemang. Det gick åt precis 100 g Lucca Fino med stickor 4,5 mm. Det köpte jag när jag var på Grötö av Deisy Design. Varje varv var en njutning med det garnet.